Browsing: јога сутри

Пред повеќе од дваесет века, во античка Индија, јогата веќе била широко распространета традиција. Имало многу форми, гранки и школи на јога, но Индија била подготвена…

Зборот „јога“ го слушаме насекаде, но истиот е ретко дефиниран. Претпоставуваме дека сите знаеме за што зборуваме, но честопати зборуваме за различни работи. Кое е вистинското значење…

Во нашата култура на конкуренција и достигнувања, мотото „без болка – нема добивка“ стана мантра, која е спротивна на јогиската филозофија. Дали е чудно што одредени…