Browsing: јога нидра

Санкалпа претставува моќна алатка која се користи за остварување на одредена желба која тлее длабоко во нас, но од некаква причина стои сеуште неостварена. Зборот е…

Концептот јога нидра потекнува од древните езотерични тантрички традиции на хиндуизмот и будизмот. Јога нидра (санскрит: योग निद्रा), јогиски сон) е техника со која се постигнува…