Browsing: шеќер

Луѓето кои консумираат премногу шеќер имаат зголемен ризик од висок крвен притисок, покачен холестерол и почесто се соочуваат со инфекции. Колку шеќер може да консумираме дневно?…

Многу експерти веруваат дека засладената храна предизвикува глобална здравствена криза. Зошто шеќерот е толку лош? Дали можеме без шеќер? Еве сè што треба да знаете: Зошто…