Browsing: чакри

Јогата и медитацијата се богати со мистична симболика. Сепак, модерната јога може да се каже дека е доста комерцијализирана и ги има занемарено многу од подлабоките…

Енергијата во првите три чакри (Муладхара, Свадиштана и Манипура) поврзана е со Егото и со неговата егзистенција во материјалниот свет. Кога овие три чакри се во…

Шестата по ред, чакрата Агја- Agya (или Ајна), се наоѓа во линија на челото, во просторот помеѓу веѓите и е позната како трето око. Името е…