Browsing: чакра

Свадиштана, позната уште како сакрална чакра, е втората чакра во седумчлениот чакра систем. Се наоѓа веднаш над Муладхара, околу 4 см под папокот. Зборот Свадиштана (свадистхана)(sanskrit: स्वाधिष्ठान)…