Browsing: чакра систем

Сахасрара, седмата чакра, се наоѓа на врвот на главата и е позната како крунска чакра. Тоа е местото каде што се сретнуваат времето и безвременоста, смртта…

Шестата по ред, чакрата Агја- Agya (или Ајна), се наоѓа во линија на челото, во просторот помеѓу веѓите и е позната како трето око. Името е…

Анахата чакра лоцирана е во пределот на срцето, па поради тоа уште се нарекува и срцева чакра. Поврзана е со безусловната љубов, сочувството, прифаќањето, простувањето и…