Browsing: тибетанска пранајама

Пранајама претставува контролирано дишење кое вклучува бавно вдишување и издишување, проследено со свесност. Практикувањето на пранајама нуди физички, ментални и духовни придобивки. Оваа тибетска пранајама техника…