Browsing: ом

Јогата и медитацијата се богати со мистична симболика. Сепак, модерната јога може да се каже дека е доста комерцијализирана и ги има занемарено многу од подлабоките…

Ом е звукот на Универзумот, а сè во Универзумот е составено од енергија. Вашето тело, растенијата, небесни предмети и светлина, на најосновно ниво, сите се составени…

ОМ или АУМ е свет звук, познат како звукот на Универзумот. Познат е и под имињата пранава, омкара и онкара. Постојат различни варијации на изговорот, во…

Мантрите или „светите песни” се своевидни молитви и се смета дека поседуваат мистична и духовна моќ. Зборот мантра е санскритски и буквалното значење е „алатка на…