Browsing: медитација

Сите сакаме да бидеме среќни. Тоа е универзална желба и желба што будизмот може да ни помогне да ја постигнеме. Тајната на среќата според будистичкиот „начин“…

Тратака е моќна форма на медитација, која се практикува и во Хата и во Раџа јога. Во Хата јогата, се изведува како една од шатакармите, шесте…

Утринска медитација е една од најдобрите работи што можете да ги направите за себе. Бројни истражувања покажуваат дека луѓето кои медитираат наутро се посреќни, поздрави и…

Животот ни се прикрадува кога најмалку очекуваме. Ние си го поминуваме денот како и многуте претходни, и одеднаш чувствуваме бран на вознемиреност и стрес. Би сакале…

Терминот Шактисе однесува на повеќе идеи. Нејзината општа дефиниција е динамична енергија која е одговорна за создавање, одржување и уништување на универзумот. Оваа универзална енергија е…