Browsing: маја

Барањето спас од страдањето е во сржта на духовната потрага во јогата. Без разлика дали се ослободуваме од негативни емоции, физичка болка или ментална возбуда, јогата…

Хиндуизмот, будизмот, џаинизмот и јога филозофијата споделуваат заеднички верувања околу концептот на самореализација и просветлување. Можноста за слобода, и ослободување од ропството на страдањето, приврзаноста и…