Browsing: мала

Џапа е античка практика во која мантра или име на божество се рецитира тивко или на глас. Потекнува од коренот на санскритскиот збор „jap“  (џап) што…

Мантрите или „светите песни” се своевидни молитви и се смета дека поседуваат мистична и духовна моќ. Зборот мантра е санскритски и буквалното значење е „алатка на…