Browsing: кундалини

Кундалини шакти е исконска, примордијална, божествена енергија која кај повеќето луѓе не е активна. Постојат различни податоци за седиштето на Кундалини, од ректумот до папокот. Сепак,…

Санскритскиот збор тантра произлегува од корени „тан“ –  да се исправи, да се продолжи, да се размножи и „тра“ – да се зачувува, кои даваат дополнителни…