Browsing: карма

Барањето спас од страдањето е во сржта на духовната потрага во јогата. Без разлика дали се ослободуваме од негативни емоции, физичка болка или ментална возбуда, јогата…

Намера, во буквална смисла значи да имаме план, идеја или цел да направиме или постигнеме нешто. На санскрит, се преведува како санкалпа. Санкалпата ја создаваме во…