Browsing: здрава исхрана

Една од најважните работи што може да ги направите за вашето целокупно здравје е да јадете балансирана и здрава исхрана. Тоа им помага на луѓето да…

Потребни состојки за веганска мусака: Потребно време за подготовка на ова јадење е 45 минути. Нутритивна вредност: калории 140 Начин на подготовка Загрејте ја рерната на…

Исхрана базирана на растенија продолжува да биде популарна, a за тоа има и добра причина. Оваа исхрана има многу здравствени придобивки и има тенденција да биде…

Потребни состојки за муџадара: Потребно време за подготвка на ова јадење е 50 минути. Нутритивна вредност: калории 210; натриум 480мг. (20%); масти 2.5гр. (4%); протеини 9гр.…

Потребни состојки: Потребно време за подготовка на ова јадење е 35 минути. Нутритивна вредност: калории 80; натриум 650мг. (27%); масти 3.5гр. (5%); протеини 4гр. (8%); јаглехидрати…

Потребни состојки: Потребно време за подготовка на ова јадење е 30 минути. Нутритивна вредност: калории 400; натриум 810мг. (34%); масти 19гр. (29%); протеини 13гр. (25%); јаглехидрати…