Browsing: дишење

Квалитетот и должината на животот на човекот многу зависат од начинот и брзината на дишењето. Оној кој дише полека и длабоко ќе има подолг и поквалитетен…

Јогата и дишењето се испреплетени. Доколку не научите правилно да дишете, нема целосно да ги искусите придобивките од јогата. Различните видови на јога, повикуваат на различни…

Уџаи е пранајама техника за дишење која за разлика од другите пранајама техники кои се изведуваат самостојно, најчесто се изведува при практикување на асаните, во Аштанга…