Browsing: банди

Бандите се енергетски заклучувања кои ја задржуваат праната во телото и ја спроведуваат во трите главни енергетски канали (нади) во телото. Џаландара банда може да се…

Мула банда е една од трите „заклучувања“ кои се користат во хата јогата за локално да го задржат протокот на енергија или прана. Трите банди обично…