Browsing: антармона

Јогата на многу различни и оригинални начини не потсетува дека го живееме животот како обична илузија. Оваа илузорна природа произлегува од нашите сопствени умови кои погрешно…

Антармона е санскритски термин што значи „внатрешна тишина“. Претставува техника која вклучува трансформирање и контролирање на мисловните процеси преку свесност и набљудување. Со повлекување на сетилата…