Browsing: Здравје

Алкалната диета е вид на исхрана која се фокусира на консумирање храна која се верува дека влијае позитивно на pH нивото на телото. Целта на оваа…

Витамин Ц, познат и како аскорбинска киселина, е еден од најесенцијалните витамини потребни за функционирање на човечкото тело. Овој моќен антиоксиданс не само што го зајакнува…

Ендорфинот често го обвинуваат за различни аспекти на нашето здравје, што доведува до создавање на разни митови и заблуди. Сепак, важно е да се разликуваат фактите…