Потребни состојки:
- 1 векна леб;
- 150гр. путер (омекнат);
- 3 чешниња лук;
- оригано (сушено);
- свежи зачини (босилек, магдонос, мајчина душица)
Потребно време за подготовка на ова јадење е 20 минути.
Нутритивни вредности: калории 90; натриум 200мг. (8%); масти 1.5гр. (2%); протеини 3гр. (6%); јаглехидрати 17гр. (6%); влакна 1гр. (4%).
Начин на подготовка:
Загрејте ја рерната на 180 степени. Во меѓувреме исецкајте го ситно лукот. Додајте го лукот и ориганото во стопениот путер. Дојдате ги и останатите зачини (по желба), магдонос, босилек, мајчина душица. Исечете ја векната на парчиња и премачкајте го секое парче со смесата од путер, лук и зачини. Ставете го лебот да се пече 10 до 15 минути на 180 степени.
Voila! Bon appetit!
УСЛОВИ ЗА ПРЕЗЕМАЊЕ
Текстовите и останатите материјали што ги објавува Омниа.мк се авторски. Крадењето авторски содржини е казниво со закон. Бесплатно преземање е дозволено исклучиво на 20 отсто од содржината со задолжително цитирање на медиумот и хиперлинк до оригиналната содржина на Омниа.мк.